Австралийската администрация за терапевтични стоки (TGA) официално обяви,  че изтегля

...
Австралийската администрация за терапевтични стоки (TGA) официално обяви,  че изтегля
Коментари Харесай

NIVEA забранена заради канцерогена бензен

Австралийската администрация за лечебни артикули (TGA) публично разгласи,  че изтегля от пазара дузина слънцезащитни артикули на известни марки, защото в тях е открито съществуване на бензен (benzene), отпред с Nivea.

Cancer Council е неправителствена организация, просмукала се като рак в образователните и публичните институции, и съумяла да трансформира активността си в държавна политика.

 В началото на март 2022 същата вест обиколи и Америка, и даже видя свят в някои от международните медии. Guardian да вземем за пример писа, че през 2021 " самостоятелна лаборатория е разкрила следи от бензен в стотици известни артикули за персонална грижа и хигиена ", вследствие на което производителите непринудено са ги изтеглили от пазара. Цялата тази работа обаче се радва на изключителна социална тишина, а марките се загатват под сурдинка.  

 Въпросната лаборатория - Valisure - излезе с резултатите си в средата на предходната година и инициира петиция към разнообразни държавни регулатори, имаща за цел да спре предлагането на токсичните артикули. Също тогава - март 2021 - тази лаборатория предизвести, че е разкрила бензен и в няколко продукта за стерилизация на ръце, които е събрала от необятната аудитория и е тествала гратис.

 (Любопитен факт: през 2020 редица държавни регулаторни органи снижиха условията си за химикали в продуктите, с цел да отговорят на индустриалната неотложност по време на пландемията). По дезинфектантските въпроси има още доста информация - все по този начин публична - обаче да се занимава с нея човек е безсмислено, щото цялата планета се окъпа в това знамение и злото към този момент е  сторено. Който чул преди години, чул.  

 Освен в слънцезащитните артикули, бензен е открит и в следните инцидентно тествани артикули: дезодоранти; шампоани; сухи шампоани; балсами; средства срещу изпотяване; спрейове за тяло; противогъбични препарати.

Лабораторията Valisure е тествала 662 случайни продукта и е разкрила бензен в 180 от тях, което значи съветска рулетка с 27% успеваемост. Шепа от засегнатите производители са: Procter & Gamble, Bayer, CVS, Johnson & Johnson, а някои от продуктите: Brut, Sure, Pantene, Herbal Essences, Old Spice, Secret, Tinactin, Lotrimin, Coppertone, Neutrogena and Aveeno. Кои са останалите ще разберем или в никакъв случай, или след 20 години по Нетфликс.

 Всички организации, натоварени сякаш с опазването на публичното здраве (като американската CDC, международната WHO, европейската Единен европейски акт и пр.), са безапелационни, че бензенът е канцероген , който безспорно съставлява риск за човешкото здраве.

В документите на тези организации и институции е записано, че " вдишването, абсорбирането посредством кожата, поглъщането и контакта посредством лигавици ” са методите, по които бензенът попада в човешкото тяло и предизвиква тежки болести, включително левкемия, имунни проблеми, ендокринни разстройства, рак и така нататък Няма възможни количества.

 Бензенът е публично неразрешен за приложимост в храни, козметика и медикаменти от минимум 40 години и всички компании се кълнат, че той не участва измежду съставките, което поражда мистерията по какъв начин по този начин хем никой не го поставя в казана с шампоан, хем след това го има в опаковката. От една страна държавните регулатори строго предизвестяват, въпреки това частните производители чинно дават обещание, а най-после - потребителите омазани с отрови от глава до пети.

При по-детайлен прочит се оказва, че въпреки и неразрешен като ингредиент, бензенът въпреки всичко е разрешен в индустриалния развой и даже е измежду 20-те най-използвани химически първични материали. Докато виновните за здравето ни организации към момента " следят ” загадъчната спекулация, учените теоретизират, че бензенът се появява в продуктите при реакция на други [позволени] съставки, като да вземем за пример benzoyl peroxide, който при висока температура се разгражда до бензен. Обаче споделят, че не е несъмнено. Още споделят, че тези лаборатории, дето намират бензен тук и там, може би не тестват както би трябвало и не употребяват надеждни реактиви, а и той през кожата едва-едва прониква, тъй че, да не се тормозим.

 

 

На моето микрониво аз от дълго време съм се дала прошка с мисълта, че СЗО се грижи за мен и че слънцето е нездравословно, а магазинското мазило с Менделеевата таблица на етикета е потребно, само че все се надявам и тези, дето още разхождат отровните туби и мажат себе си и децата си, най-сетне да се разсънят.

 

 

Преди време всички вярвахме на страната, науката и новините, без да се замисляме, само че тогава беше друго. Тогава тези работи не бяха частни и хората към момента имаха някакви остатъци на безкористност и съвест. Сега този, който желае да оцелее, би трябвало да не помни всичко научено и да стартира напълно изначало, такова е моето непретенциозно и неангажиращо мнение.

 През 2021 Международната самодейност за коралови рифове съобщи, че замърсяването със слънцезащитни артикули унищожава рифовете и дивата природа, и забрани използването им на няколко места, отпред с 500-те дребни острова на архипелага Палау.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР